Elli Bir; siz sormadan ben söyleyeyim niğdeli olmamdan kaynaklanan bir addır ve kişisel bir weblogdur. Okumakta olduğunuz sayfalardaki yazılan yazılar ve resimler neredeyse çoğu bana aittir ve siz dilediğiniz şekilde kopyalayıp kullanma hakkına sahipsiniz. Aga denedim en güzel Opera tarayıcısında yani browserinde görünüyor.Ben zaten internet explorer kullanmıyorum.






instagram nedir?



     Çoğumuz günboyu bize ilginç gelen ve fotoğraflamaya değer gördüğümüz olay veya nesnelerle sıkça karşılaşırız, bu arada devreye telefonlarımız girer. Telefonlarımızla çektiğimiz bu fotoğrafları paylaşma konusunda da imdadımıza instagram yetişir. Son zamanlarda adını oldukça sık duyduğumuz “Instagram” mobil cihazlar için tasarlanmış bir fotoğraf paylaşma uygulaması. Peki neydi instagram'ı bu kadar çekici kılan ;



* Programın kendi kamerasının yanında galerinizde mevcut fotoğraflarıda seçebiliyorsunuz.
* Fotoğrafınızı anında Facebook, Twitter, Foursquare ve Tumblr gibi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşabiliyorsunuz.
* Geotagged özelliği ile Foursquare gibi fotoğraflarınızı nerede çektiğinizi yer bilgisiyle etiketleyebiliyorsunuz. * Varsayılan güvenlik seviyesinde, fotoğraflarınız herkese açık olarak yayınlanıyor. Bu seviyeyi değiştirip kimin fotoğraflarınızı görebileceğini ayarlayabiliyorsunuz.
* Instagram’ın en iddialı özelliği ise fotoğraflarınızı düzenlemeniz için tasarlanmış 17 değişik filtreye sahip olması. Bu filtreler sayesinde en sıradan fotoğraflarınız bile güzel bir görünüme kavuşabiliyor. Bu sayede fotoğraflarınızı paylaşmadan önce başka bir uygulamaya ihtiyaç duymuyorsunuz.
* Fotoğraf paylaştıkça Takipçi (Follower) kazanır, Beğendiğiniz fotoğrafları paylaşanları takip yani Following (Takip Edilen)sistemini kullanabilirsiniz.
 * Instagram’da en önemli noktalardan biriside #hastagler yani etiketlemedir. Bu sayede fotoğrafınızın ilgili olduğu alanları belirler ve sizin daha çok Beğeni (Like) ve Takip (Follow) almanızı sağlar. Bu sayede fotoğraflarınız daha fazla kişi tarafından izlenmesini ve aramalarda daha kolay bulunmasını sağlarsınız.Fotoğraflarınıza etiket eklemek çok kolay. Yapamanız gereken, çektiğiniz fotoğrafın yorum bölümüne girip "#" işareti ile başlamayıp etiketleme ile ilgili konuyu yazmak. Örneğin ( #populer ) artık fotoğrafınızı populer olarak etiketlemiş oldunuz. Fotoğraflarınıza popülerlik kazandırmak için birçok kişinin kullandığı etiketleri kullanmanızı tavsiye ederim. işte size popüler bazı etiketler;

 #instagram #photooftheday #instagramhub #instagood #iphoneography #popular #bestoftheday #popularpage #instamood #picoftheday #instalove #photography #nature #love #statigram #webstagram #aninstagrammerneversleeps #photooftheday #instagramers #dslrspotters #bwhipstamatic

 

     Instagram uygulamasında en üst sağdaki ikon yenilemeye, alttaki bölümde ise beş temel ikon var. Ev ikonu ile çevrenizdeki o anki tüm fotoğraf akışını, yıldız ikonu ile Instagram dünyasının popüler fotoğraflarını, kalp ikonu ile de sizin son yaptığınız like ve followları görebiliyoruz. En sağdaki ikonumuz ise bizim kendi profil sayfamıza gidiyor. Fotoğraf sayınız, takip ettikleriniz ve takipçileriniz gibi. Ortadaki kamera ikonu ise fotoğraf çekmeye ve galerinizden fotoğraf seçip düzenlemeye yarıyor.

 

     Herhangi bir fotoğrafın üzerine ikikez dokunarak ( Yani çift tıklama gibi ) o fotoğrafı beğenebilirsiniz. Fotoğrafın üzerine ikikez dokunduğunuzda ortada kalp işareti oluşmasına dikkat edin :) Aynı şeyi fotoğrafın altındaki kalp ikonuna dokunarakta yapabilirsiniz. kalp ikonunun yanındaki baloncuk işaretine dokunarakta o fotoğraf hakkında yorum yapabilirsiniz. Bu ikonların sağ tarafındaki üç nokta ise kendi fotoğraflarınız için, silmeye veya paylaşmaya. Başkasının fotoğrafları içinse Bu fotoğrafın cinsel içerikli, başkasına ait olduğu veya kullanım ihlallerini bildirmek için kullanılır. 

     Aşağıda adresini verdiğim internet sitelerinden /

http://instagramers.com/
http://statigr.am/viewer.php
http://web.stagram.com/
http://www.pingram.me/
http://search.stagram.com/
http://dm.stagram.com/
http://extragr.am/
http://followgram.me/
http://fourist.com/
http://www.gramjunction.com/
http://www.gramfeed.com/
http://ink361.com/
http://www.instamem.com/
http://instaport.me/
http://instaearth.me/
http://instagre.at/
http://listagr.am/
http://instagrid.me/
http://instafb.com/
http://www.pinstagram.co/
http://searchinstagram.com/
http://instapress.it/
http://www.postcardgram.com/
http://www.postrgram.com/

 / instagram kullanıcılarının fotoğraflarını görebileceğiniz. popülarite ve çeşitli tagları inceleyebileceğiniz. Takip edeceğiniz birçok kullanıcı ve beğeneceğiniz bir çok fotoğrafla karşılaşacağınızdan eminim.

     Kısaca mobil cihazlarımızla çektiğimiz fotoğraflardan bir ara güler çıkar mı bilinmez ama bu işi en zevkli yapabileceğimiz bunu sosyal ağlarda paylaşa bileceğimiz en iyi uygulama ve neredeyse ilk olması instagram'ı bu kadar çekici kılıyor. Ve her geçen gün kullanıcı sayısı çığ gibi büyüyor. Facebook instagram'ı satın alarak gerçekten iyi bir adım attığı ortada...


Tabiki Go-khan yazdı

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home


E-mail

Google